Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно иммобилайзер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно иммобилайзер

Колата като я взех преди 4 години дойде с един ключ,работата е че не искам да вадя допълнителни ключове,защото си падам по оригиналното.Ясно ми е,че ако искам от друга 145/6 да сложа ключалки и ключове ще ми трябва и иммобилайзера.Това което ме интересува е дали ще се размина само със смяна на иммобилайзер или и друго ЕКУ ще се наложи да търся.
    1.Може ли друг иммобилайзер да се синхронизира с моето ЕКУ ?
    2.От TS мога ли да ползвам иммобилайзер и прочие,то е ясно ,че ЕКУ не става ?
    3.За заводската аларма само това което е до плафона ли ще ми трябва да е сложа,че моята е без?

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 146 1.9JTD
    VW Transporter Т3 1.6TD

Трябва ти и ЕКУ-то.
    По би се навил някой да ти премахне имото, отколкото да програмира чуждо в ЕКУ-то, а и не съм убеден до колко е възможно подобно упражнение.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не искам да отварям друга тема, със същото заглавие. За това ще попитам тук, надявам се колегата да не се сърди!
      Снощи изведнъж, в движение, колата ми загасна. Като завъртях ключа и после пак включих на контакт, оранжевото ключе на таблото не загасна. Завъртях за всеки случай, но не запали. Къде да търся проблема?! Колата е 145, 1.3 боксер. Ключът ми е напълно обикновен, не е обемен, като другите, а тънък. Винаги съм си палил с него, втори нямам. Колата не е моя и незнам как е направен имобилайзера и как би трябвало да пали. Дали има чип?! Та въпросът ми е защо, според Вас колата така е загаснала в движение и не иска да запали, защото ключето свети?! Какво да направя?! Махнах акумулатора за едно денонощие, включих го, пак свети. Върти и не пали. Моля, помогнете!
      ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

1. откачаш клемите на акумулатора. 2. мушкаш ключа на таблото,без да въртиш, без да даваш контакт,просто да е мушнат. 3.стягаш добре клемите на акумулатора . 4. изчакваш около 2-3 минути и даваш на контакт, би трябвало да изгасне символа с ключето и да запалиш... Това е.
        Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
        Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
        Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
        sigpic

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:27.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Така...както беше доуточнил поселдният колега...предпазителя беше изгорял. 20А. Замених го, колата запали веднага, дадох на задна, тръгнах...и загасна....Новият също изгоря...както се казва...и са кво праим?!
            Last edited by milev86; d.m.y г., 20:23.
            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

---
              Attached Files
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:27.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
              X